Ενημέρωση από το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λ. Τ. «Ν. Σκαλκώτας» σας ενημερώνει ότι οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Α’ Γυμνασίου, για το σχολικό έτος 2020-21, ξεκίνησαν στις 4 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως τις 29 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00. Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής, μέσω εξετάσεων, την οποία θα βρουν ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/file/d/1yYSzHmm5jghvd-DOVsISi-gb_Q7DcQ9J/view?usp=sharing και να την αποστείλουν υπογεγραμμένη στο e-mail του σχολείου μας mail@gym-mous-chalk.eyv.sch.gr ή στο joanchalkis@gmail.com 

Το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λ. Τ. «Ν. Σκαλκώτας» λειτουργεί από το σχολικό έτος 2014-2015  με έδρα το Καλοχώρι-Παντείχι Χαλκίδας. Η μεταφορά των μαθητών είναι δωρεάν και πραγματοποιείται με αστικά, υπεραστικά και μισθωμένα οχήματα (λεωφορεία, ταξί), από και προς τον τόπο κατοικίας τους. Στο Μουσικό Σχολείο Χαλκίδας μπορούν να φοιτήσουν μαθητές από τους Νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας (Περιοχές κοντινές στην Χαλκίδα). Το σχολείο παρέχει δωρεάν σίτιση στους μαθητές, λόγω του διευρυμένου ωραρίου του.

Σε αυτό διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο μας ή να εγγραφούν σε άλλο Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου δέχονται δωρεάν, πλήρη και ολοκληρωμένη μουσική παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά. 

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας είναι τα αντίστοιχα με αυτά ενός ημερησίου σχολείου με τη διαφορά ότι, αντί για τα μαθήματα της Τεχνολογίας, Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής και Οικιακής Οικονομίας, διδάσκονται Ιστορία της Τέχνης, Θέατρο και Εικαστικά.

Επίσης, το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας με Λ. Τ. «Ν. Σκαλκώτας» πραγματοποιεί κάθε χρόνο προγράμματα καινοτόμων δράσεων, προσφέροντας στους μαθητές του διαρκώς ευκαιρίες να αναπτύξουν κριτική σκέψη, να αποκτήσουν διαφορετικές και πλούσιες εμπειρίες και να καλλιεργήσουν υψηλό επίπεδο αισθητικής και κουλτούρας. Το σχολείο έχει διακριθεί σε πλήθος φεστιβάλ και διαγωνισμών τόσο μουσικής όσο και γενικής παιδείας. 

Στόχος του σχολείου είναι η ολοκληρωμένη πνευματική και αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της μουσικής παιδείας, χωρίς υστέρηση της γενικής μόρφωσης. 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2221032910

Η Διευθύντρια

Λεονταρίδη Ιωάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *