ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΓΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία του Συνδικάτου Τροφίμων- Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας, του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, του Συνδικάτου Τεχνιτών- Οικοδόμων Χαλκίδας και του Σωματείου Εργαζομένων στο Νηρέα, αγκαλιάστηκε με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων εργατικών σωματείων, εκπροσώπων φορέων των σπουδαστών του ΤΕΙ και του Δημόσιου ΙΕΚ Χαλκίδας, γυναικών και συνταξιούχων.

Νωρίτερα το μεσημέρι τα πρωτοβάθμια συνδικάτα ανάρτησαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου με σύνθημα «Εμπρός για συνδικάτα των εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών».

Η εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από τον Γιάννη Τζαβάρα, Πρόεδρο του Συνδικάτου Τροφίμων- Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμος διάλογος, με ανταλλαγή σημαντικής εμπειρίας από τις μάχες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης ώστε να πάρουν απάντηση οι σχεδιασμοί εργοδοσίας και κυβέρνησης, με διεκδικήσεις που να ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η σύσκεψη ενέκρινε ψήφισμα που καλεί σε κλιμάκωση της πάλης με νέα απεργία τη μέρα που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με τη στήριξη και άλλων δυνάμεων να ψηφίσει στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης.

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα

 

 • Χαιρετίζουμε τη μαχητική, αγωνιστική στάση εκατοντάδων συναδέλφων που στήριξαν την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη, που έδωσαν τη μάχη της περιφρούρησης του αγώνα μας και της επιτυχίας των απεργιακών συγκεντρώσεων σε όλη την Εύβοια σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Κάρυστο και Ιστιαία.
 • Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους συναδέλφους που δεν έκαναν σε αυτή τη μάχη το βήμα να απεργήσουν, κάτω από τη πίεση της εργοδοσίας που έχει στήριγμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την αντιλαϊκή επίθεση και τους ανθρώπους τους μέσα στα σωματεία και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Με την απεργία στις 14 Δεκέμβρη στείλαμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Όσα εμπόδια και να μας βάλουν, όλοι εμείς που χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά, μπορούμε να οργανώσουμε την πάλη μας και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας για τη δουλειά και τη ζωή μας!

 

ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ! ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ!

 

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει πολύ σύντομα για ψήφιση στη Βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμμένες αντιδράσεις της εργατικής τάξης), επιδιώκοντας ουσιαστικά την κατάργησή του.

 

Στηρίζουμε την πρόταση που έχει κατατεθεί από τις ταξικές δυνάμεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για κήρυξη νέας 24ωρης Πανελλαδικής- Πανεργατικής Απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή.

 

Καλούμε τα συνδικάτα που ήδη έχουν πάρει απεργιακές αποφάσεις για τη μέρα ψήφισης των μέτρων να τις επαναβεβαιώσουν οργανώνοντας την ενημέρωση των εργαζομένων με Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες, ενημερώσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα τεράστια προβλήματα που εκδηλώνονται στους χώρους δουλειάς.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους που παράνομα δεν τους καταβάλλεται από την εργοδοσία το Δώρο Χριστουγέννων να απευθυνθούν στα σωματεία.

 

Καλούμε τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς που δεν πήραν οργανωμένα μέρος στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη να πάρουν απεργιακές αποφάσεις.

 

ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γραφεία, οι χώροι εκπαίδευσης. Με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, με συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις μπορεί να εκφραστεί αποτελεσματικά η δικαιολογημένη αγανάκτηση και δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης και άλλων δυνάμεων, που καταδικάζει τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει κέρδη και χλιδή για την εργοδοσία και τους εκμεταλλευτές μας.

 

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς να γίνει η επιτυχία της απεργίας υπόθεση των ίδιων.

Να ασκηθεί από το οργανωμένο εργατικό- λαϊκό κίνημα η μεγαλύτερη δυνατή πίεση σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν άμεσα Πανελλαδική- Πανεργατική απεργία.

Σε αυτή τη μάχη θα κριθεί και η υπόληψη των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων της Εύβοιας, της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, που στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη κράτησε στάση είτε υπονόμευσης της επιτυχίας της είτε και οργανωμένης απεργοσπασίας.

Οι μάχες για τη ζωή και τα δικαιώματά μας κρίνονται στην πράξη και όχι στα λόγια.

Πολύ περισσότερο αυτή η μάχη που έχει σκοπό να εμποδίσει τα σχέδια εργοδοσίας- κυβέρνησης- δυνάμεων που συμπλέουν με την πολιτική τους να χτυπήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη συλλογική διεκδίκηση και δράση, το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας κατ’ αρχήν στα πρωτοβάθμια σωματεία. Γι’ αυτό και πρέπει να γίνει υπόθεσή των σωματείων η νέα απεργία.

 

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε σωματείο, για κάθε συνδικαλιστή που εκπροσωπεί εργαζόμενους, να αναλάβουμε δράση, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα, για να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα παιδιά μας, τις κατακτήσεις των γονιών μας.

 

Κάνουμε στην άκρη τη λογική της μοιρολατρίας, του «δε γίνεται τίποτα». Χαμένοι είναι οι αγώνες που δε γίνονται.

 

Κάνουμε στην άκρη όσους μπαίνουν εμπόδιο στην οργάνωση του αγώνα μας.

 

Κανένας συνδικαλιστής δε μπορεί να έχει ήσυχη τη συνείδησή του την ώρα που επιχειρούν να καταργήσουν το δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων για τις διεκδικήσεις τους, να είναι απεργοσπάστης.

 

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή που θέλει να σέβεται την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του που τον ανέδειξαν σε εκπρόσωπό τους, κάθε εργαζόμενο που ζει καθημερινά τα βάσανα που του φορτώνει η πολιτική που πασχίζει για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

 

Κλιμακώνουμε τη δράση μας. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα για αγωνιστικές παρεμβάσεις:

 • Την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη στις 12 μ. στη ΔΕΗ Χαλκίδας για την επανασύνδεση του ρεύματος σε απλήρωτο εργάτη, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως δε θα επιτρέψουμε να μείνει κανένα εργατικό- λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.
 • Την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη στις 7.30 μ.μ. στο ΕΠΑΛ (Βούρκος) συμμετέχουμε στη γιορτή που διογρανώνει το Λαϊκό Φροντηστήριο που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των σωματείων. Με την αλληλεγγύη μας προσφέρουμε στους μαθητές γραφική ύλη. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθής της Μάνδρας.
 • Την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη στις 5.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα- ρούχα) και τα παραδίδουμε στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε ξενοδοχείο της Αμαρύνθου.
 • Την Τετάρτη 3 Γενάρη, στις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ειρηνοδικείο Χαλκίδας ενάντια στους πλειστηριασμούς.

 

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης για ψήφιση στη βουλή. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις, περιοδείες και ενημερώσεις να οργανωθεί αποφασιστική απάντηση στους σχεδιασμούς εργοδοσίας- κυβέρνησης.

 

Διεκδικούμε:

 

 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
 • ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 751 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟ
 • ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ- ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *