Φωτιά στη χωματερή της Κύμης: Αναζητούνται ευθύνες!

Φωτό αρχείου

Ευτυχώς, η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής στην παράνομη χωματερή, η οποία βρίσκεται έξω από την πρώην χωματερή της Κύμης, δεν πήρε διαστάσεις, καθώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε άμεση.

Η φωτιά, παρότι επεκτάθηκε προς στιγμήν εκτός της χωματερής, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο και μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, κατασβέστηκε χωρίς να πάρει διαστάσεις.

Ωστόσο, το συμβάν φέρνει και πάλι στο φως της δημοσιότητας τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των απορριμάτων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Έξι χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής του Θανάση Μπουραντά, οι δύο σταθμοί μεταφόρτωσης (Αλιβέρι και Κύμη) δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ δίπλα στις παλαιές χωματερές που αποκαταστάθηκαν, έχουν στηθεί παράνομες χωματερές, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία αλλά και την δημόσια ασφάλεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναζητά ευθύνες για την πυρκαγιά, οι οποίες επικεντρώνονται στο πρόσωπο του αρμόδιου αντιδημάρχου που είναι υπεύθυνος για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, αναμένεται το πόρισμα, το οποίο θα ρίξει φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζουμε ότι, το θέμα της λειτουργίας παράνομων χωματερών, τόσο στην Κύμη όσο και στο Αλιβέρι, έχουν αναδειχτεί πολλές φορές, τόσο από την Αντιπολίτευση όσο και από πολίτες. Έχουν γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο, ο Δήμος δεν φαίνεται να έχει την ικανότητα να επιλύσει το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *