Επιστολή Ν. Παπανδρέου στο evialead: «Λαμία – Χαλκίδα 7-0»

Με επιστολή του στο evialead.gr ο Νίκος Παπανδρέου, πρώην Νομάρχης και πρώην Βουλευτής Ευβοίας, καταγγέλλει ότι πρόσφατα, ανακοινώθηκε η πρόσληψη γιατρών εντατικολόγων, χωρίς όμως να γίνει καμία τοποθέτηση γιατρού στο νέο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ακολουθεί η επιστολή:

Λαμία – Χαλκίδα 7-0

Κύριε διευθυντά
Την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην κατανομή 186 θέσεων, ειδικευμένων γιατρών προκειμένου το σύστημα υγείας να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με επάρκεια μία ενδεχόμενη έξαρση της εξάπλωσης της επιδημίας της νόσου covid19 στη χώρα μας.
Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός υγείας κύριος Κοντοζαμάνης ενώ πρόκειται για οργανικές θέσεις που συστάθηκαν με το νόμο 4690/2020. Η κατανομή των γιατρών έγινε πανελλαδικά όπου για τη Στερεά Ελλάδα τοποθετούνται στο νοσοκομείο Λαμίας 7 γιατροί. Βέβαια το πολύπαθο καινούριο νοσοκομείο Χαλκίδας που διαθέτει κλίνες εντατικής θεραπείας και μονά αυξημένης φροντίδας αλλά δεν διαθέτει μόνιμους γιατρούς δεν αξίζει να έχει επιτέλους από τους 7 που έχει η Λαμία και προστίθενται στους ήδη υπάρχοντες στην ήδη λειτουργούσα ΜΕΘ εκεί, δύο ή τρεις από αυτούς για να καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες του νομού μας.
Φαίνεται πως στο υπουργείο Υγείας επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες δηλώσεις ότι χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά χωρίς την απαιτούμενη ιχνηλάτηση, η Εύβοια είναι μπροστά από τον κορωνοϊό. Οι βουλευτές της Ν.Δ Ευβοίας άραγε τι κάνουν; Ακούνε μόνο τραγούδια του Καζαντζίδη και βαράνε προσοχές;
Με εκτίμηση
Νίκος Παπανδρέου
πρώην βουλευτής
πρώην Νομάρχης Ευβοίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *