ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ- Τμήμα Υγείας ΓΙΑ ΤΟ Γ.Ν –Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ


Στις 9 του τρέχοντος μηνός έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης η οποία αποδείχθηκε μεροληπτική και στενά κομματική δεδομένου ότι ,πλην των εκπροσώπων του ΚΚΕ δεν κλήθηκε κανένας άλλος από τους βουλευτές του Νομού ούτε και από την δημοτική αρχή. Η παρουσία των οποίων κρίνουμε ότι ήταν απαραίτητη για να επακολουθήσει διάλογος και όχι μονόλογος και να αναδειχθούν οι ευθύνες.
Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, παρότι δεν κληθήκαμε ,τονίζουμε ότι σε εποχή σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών λόγω μνημονίων και πιστεύοντας στην Δημόσια Υγεία για Όλους, θυμίζουμε στους διοργανωτές της εκδήλωσης ότι:
Εφαρμόσαμε την ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας σε 2.000.000 ανασφάλιστους.
Σε επίπεδο υποδομής του Νοσοκομείου δώσαμε αρκετά χρήματα για να βελτιωθούν οι υποδομές τού.
Σε επίπεδο Προσωπικού το ενισχύσαμε μέσω μετατάξεων 26 εργαζομένων από την Ηλεκτρομηχανική Κύμης που κάλυψαν την υπηρεσία καθαριότητας ,την νοσηλευτική υπηρεσία και τις διοικητικές υπηρεσίες.
Σε επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών φέραμε 2 καρδιολόγους επιπλέον, 2 χειρουργούς, 2 ορθοπεδικούς, 2 οφθαλμιάτρους, παιδίατρο ,γυναικολόγο , ΩΡΥΛΑ και παθολόγο.
Μάλιστα επειδή δεν προβλέπονταν θέση καρδιολόγου από τον οργανισμό του Νοσοκομείου τοποθετήσαμε καρδιολόγο στο Κ.Υ. Αλιβερίου για να προσφέρει υπηρεσίες και στο Γ.Ν. Κύμης, μέχρι να δημιουργηθεί καινούργιος οργανισμός.
Το θέμα της μη διενέργειας ορθοπεδικών χειρουργείων ,που αναφέρθηκε, αφορά τους χειρισμούς της διοίκησης του νοσοκομείου.
Συνεπώς όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση και όσα λέχθηκαν στην συγκέντρωση αποτελούν ανακρίβειες και εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες.
Όσον αφορά το πρόβλημα που έχει ενσκύψει τελευταία με τις εφημερίες στο ΠΠΙ Σκύρου αυτές οφείλονται στην καθυστέρηση της κάλυψης των οργανικών κενών στο ΠΠΙ Σκύρου.
Συνεπώς η θέση του σωματείου που αναφέρεται σε διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνόντων που διατηρούν τον προϋπολογισμό για την υγεία σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, δεν μας αγγίζουν.
Η θέση μας για δημόσια υγεία για όλους, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και μένουμε αμετακίνητοι , γεγονός που αποδείξαμε στο παρελθόν κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής μας.

Χαλκίδα 17 Σεπτεμβρίου 2020
Από το Γραφείο Τύπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *