Εύβοια: Ακρωτηριασμός εργάτη σε πτηνοτροφική μονάδα

Καταγγελία για ακρωτηριασμό εργάτη σε πτηνοτροφική μονάδα της Εύβοιας κάνει το συνδικάτο τροφίμων και ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας. Αναλυτικά

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Union of workers in Food & Beverages Evias – Viotias

Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας 128/2002, 218/2012, Βιβλ. Σωμ. 23/2002

ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΤ. & ΥΠΑΛΛ. ΓΑΛ.–ΤΡΟΦ.–ΠΟΤ. & ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣτηλ.  6976975834, email:syndikato.tp@gmail.com,fax:2221234254

Αριθμ. Πρωτ. 503                                                                       Χαλκίδα 19/09/2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Το συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Εύβοιας  καταγγέλλει το νέο εργατικό ατύχημα που έγινε στην πτηνοτροφική εταιρεία Κελαϊδίτης ΕΠΕ-Σκαλέζα-Μαζαράκης (συμφερόντων Συρίγου) περιοχή του Πισσώνα που είχε για θύμα συνάδελφο μετανάστη. Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα που αναδεικνύει τις μεγάλες  ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς του κλάδου, όπου είναι θέμα χρόνου εργάτης παραγωγής να βρεθεί εκτεθειμένος. Ο συνάδελφος υπέστη ακρωτηριασμό σε μέρος του χεριού του και μόνος του μετέβη στο νοσοκομείο Χαλκίδας στα επείγοντα περιστατικά.

Για άλλη μια φορά όμως αναδεικνύονται οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα του νοσοκομείου Χαλκίδας, εξαιτίας των οποίων δεν μπορούσαν να αναλάβουν τη φροντίδα του τραύματος και τον προέτρεψαν να μεταβεί με δικό του μεταφορικό μέσο στο Νοσοκομείο του ΚΑΤ.

Κυβέρνηση και εργοδοσία φέρουν βασική ευθύνη για τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς  και για την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

-Απαιτούμε από την εργοδοσία να αναλάβει κάθε κόστος για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου.

-Απαιτούμε εδώ και τώρα την ενίσχυση του συστήματος υγείας που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού ιδιαίτερα τώρα εν μέσω πανδημίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *