ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΣΩΝΑ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

 Την εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου τίμησε η Τοπική μας Εκκλησία με την απαιτούμενη κατάνυξη και ευλάβεια προς το πρόσωπο «του μείζονος των Προφητών», Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Αργά το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 2020, στoν ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Γαλατσώνας Ιστιαίας, τελέσθηκε Ιερά αγρυπνία, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, με συλλειτουργούς τους Οικον. Ιωάννη Σούρα -Εφημέριο Γαλατσώνας, Αθανάσιο Καραβά – Εφημέριο Ασμηνίου και τον Πρεσβ. Αθανάσιο Γερογιάννη – Εφημέριο Κεράμιας, κατά την οποία, σύσσωμη η μικρή και ιστορική Ενορία εόρτασε το θαύμα της συλλήψεως του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, με την συμμετοχή αρκετών φιλακόλουθων πιστών και άλλων προσκυνητών, τηρώντας τις απαραίτητες οδηγίες για την διαχείριση της πανδημίας του νέου κωρονοιού covid-19.

 Με το πέρας της Θείας Ευχαριστίας δόθηκαν σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, που είχε προετοιμάσει καταλλήλως το δραστήριο Εκκλησιαστικό Συμβουλίου του Ιερού Ναού, με την ευκαιρία της Ιεράς αγρυπνίας, ενώ την ευθύνη του ιερού αναλογίου είχε ο φοιτητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΒΑΤΩΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΤΗΣ

Η Ενορία Αγίου Γεωργίου Βατώντα θα πραγματοποιήσει λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Αναμνήσει των Εγκαινίων του Ιερού της Ναού, με την υποδοχή και διαμονή της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας «του Πουλάκη» από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης Σκοπέλου, από την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 ως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 18:15 Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας και απόδοση τιμών.

ΩΡΑ 18:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 07:30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία

ΩΡΑ 18:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 07:00 Όρθρος – Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο εις μνήμην των Ιερέων Θεοδώρου Μπερεδήμα, Δημητρίου Χάλιου, των κτητόρων του ναού και πάντων των κεκοιμημένων αδελφών της ενοριακής κοινότητας.

ΩΡΑ 18:30 Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 18:00 Ο Ακάθιστος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 07:30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων της ενοριακής κοινότητας.

ΩΡΑ 18:30 Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 20:30 Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου και εις ανάμνησιν των εγκαινίων του Ιερού Ναού, την οποία θα τελέσει ο Αιδ/τος Πρεσβύτερος π. Χρυσοβαλάντης Φιλντίσης και θα ψάλλει ο διευθυντής της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής «Γέφυρες» κ. Ελευθέριος  Πνευματικός.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 18:30 Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΩΡΑ 14:00  Δέηση και αναχώρηση της Ιεράς Εικόνας για τη Σκόπελο.

Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 07:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 13.30

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 16.30 ΕΩΣ ΤΙΣ 20:30

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΕΠΗΚΟΟΥ ΨΑΧΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *