ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Τις τελευταίες μέρες οι μαθητές σε όλη την Ελλάδα και στην Χαλκίδα βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό! Κινητοποιούνται με δίκαια αιτήματα που αφορούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας ,της δικής τους και των οικογενειών τους. 

Παλεύουν για ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δεν τους εξοντώνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έχουν μαζί τους τους συλλόγους γονέων και τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τον αγώνα τους με τις αποφάσεις τους!

Βέβαια αυτός ο αγώνας η αλήθεια είναι πως “πονάει” πολύ και ενοχλεί ορισμένους…

.…Ενοχλεί την κυβέρνηση που αρνείται πεισματικά να πάρει μέτρα προστασίας για τα σχολεία.

….Ενοχλεί διάφορους »καλοθελητές» και »παπαγαλάκια» που έχουν ξοδέψει πολύ μελάνι για να »λερώσουν» τον δίκαιο αγώνα τους και να ταυτίσουν τους μαθητές με »ψεκασμένους» αρνητές της μάσκας.

….Ενοχλεί ορισμένους -ευτυχώς λίγους- “εκπαιδευτικούς” κατά τα άλλα, που έφτασαν σε σημείο να κάψουν με αναπτήρα(!!!), όπως ο Γυμνασιάρχης του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδας και να τραυματίσουν μαθήτρια στην προσπάθεια τους να “σπάσουν” την κατάληψη, ή να μπαίνουν με λωστούς και βαριοπούλες μέσα στο σχολείο, απειλώντας μαθητές όπως έκανε ο διευθυντής του 3ου Λυκείου.

….Ενοχλεί τον Δήμο και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας που αντί επιτέλους να ακούσουν τα αιτήματα των μαθητών και να πάρουν θέση, στέλνουν εταιρίες security για τρομοκρατήσουν και να “σπάσουν” καταλήψεις.

….Ενοχλεί κάποιες τοπικές ιστοσελίδες και sites, που ανακάλυψαν “ένα σκοτεινό κέντρο” καθοδήγησης των μαθητικών αγώνων.

Χωρίς έκπληξη, για άλλη μια φορά το “κερασάκι στην τούρτα” το έβαλε ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός »ΣΚΑΪ» που απο νωρίς το πρωί της Παρασκευής 25/9 “μπήκε” στην πρώτη γραμμή της σταθερά ανέγκυρης ενημέρωσης για να συκοφαντίσει των αγώνα των μαθητών στην Χαλκίδα με fake news και ψέματα….

Τη στιγμή που:

  • βλέπουμε τους μαθητές να εκλέγουν συντονιστικές επιτροπές μέσα από μαζικές συνελεύσεις, να φτιάχνουν ομάδες καθαριότητας και περιφρούρησης στα σχολεία τους, ο “ΣΚΑΪ” βλέπει “γυαλιά-καρφιά” στο κτήριο του ΕΠΑΛ στη Χαλκίδα.
  • βλέπουμε τους μαθητές να οργανώνουν την συζήτηση, να ανταλλάσουν απόψεις, να διασκεδάζουν ακούγοντας μουσική και φωνάζοντας συνθήματα, ο “ΣΚΑΪ” βλέπει “επεισόδια και “ξύλο” στον χώρο των σχολείων.

Η κατρακύλα και οι ψευτιές τους δεν έχουν τέλος… Τους προτείνουμε να αφιερώσουν τον χρόνο τους -όπως καλά ξέρουν – στο να ψάχνουν »ψεκασμένες» δηλώσεις γονιών ενάντια στις μάσκες έξω απο τα σχολεία και να τους καλούν στα πάνελ με τις ώρες, και να αφήσουν ήσυχους τους αγώνες των μαθητών και της νέας γενιάς για την μόρφωση και τη ζωή που μας αξίζει! Άλλη φορά πριν δημοσιεύουν ψευδείς “πικάντικους” τίτλους ειδήσεων ας κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν και κανέναν μαθητή για την πραγματικότητα που βιώνει μέσα στο σχολείο του… 

….Ας βρούνε λίγο χρόνο να κάνουν ένα ρεπορτάζ στα Επαγγελματικά Λύκεια της Χαλκίδας που κάθε χρόνο βουλιάζουν 5 εκατοστά μέσα στον βούρκο και όταν βρέχει πλημμυρίζουν… 

….Ας νιώσουν για λίγο πως είναι να κάνουν μάθημα σε 30αρια τμήματα σε συνθήκες πανδημίας, με ελλείψεις καθηγητών σε μια σειρά ειδικότητες…

….Ή μήπως αυτά επιτρέπονται και το μόνο που απαγορεύεται είναι οι καταλήψεις και οι μαθητικοί αγώνες?

Αυτο που στην πραγματικότητα δεν επιτρέπεται είναι η συκοφάντηση, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας..

Η προσπάθεια που κάνουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές έπεσε και θα πέσει στο κενό…

Οι μαθητές δεν μασάνε απο συκοφαντίες και κατασκευασμένες ειδήσεις και όπως φωνάζουν και οι ίδοι:

»τα βάλατε μαζί μας??, μπαστούνια θα τα βρείτε! Οι μαθητές στους δρόμους, τρέχτε να κρυφτείτε!!!» 

Τα συνθήματα που ακούστηκαν την Πέμπτη 24/9 στην μαθητική πορεία της Χαλκίδας δίνουν την απάντηση που θα πάρετε…

…Δε θα φιμωθούμε! Οι μαθητές έχουν δυνατή φωνή και κάτω από τη μάσκα, την μόρφωση και την υγεία θα την κατακτήσουν με το δυνάμωμα του αγώνα!!

Οι μαθητές, με τα δίκαια αιτήματα τους, μέσα από μαζικές συνελεύσεις, δεν συμβιβάζονται και δεν αποδέχονται τα ημίμετρα της κυβέρνησης…που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν για άλλη μια φορά στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων! Η κυβέρνηση και η πολιτική της εντέλει κλείνει μια για πάντα, τα σχολεία μας, αφού πρώτα εκθέτει σε κίνδυνο τους μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς…και κατ΄ επέκταση τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας!

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, πρωτοστατούμε στις μαθητικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται και αποφασίζονται μέσα από γενικές συνελεύσεις των μαθητών, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας, για ασφαλής κτηριακές υποδομές και σχολειά, για να αποσυμφοριθούν οι τάξεις, για άυξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, για να προσληφθούν άμεσα καθηγητές, για να έχουμε όσες καθαρίστριες απαιτεί η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας, για να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων, για να μην τολμήσουν να βάλουν κάμερες στα σχολειά.

Ο κοινός αγώνας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών θα δυναμώσει, θα απλωθεί σε περισσότερα σχολεία της περιοχής, αυτό προσπαθούν να προλάβουν..αλλά δεν θα τα καταφέρουν!! Οι μαθητές είναι ήδη οργανωμένοι και συντονισμένοι, θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά!!

Ο αγώνας τώρα ξεκινάει, θα έχει διάρκεια! Χρειάζεται μαζικότητα και πάλη με τα δίκαια αιτήματα που ενώνουν τις φωνές των μαθητών σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα. 

Αυτή η μάχη θα βγάλει νικητές του μαθητές, ο κόσμος να χαλάσει!

Υ.Γ.1) Από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ δεν περιμέναμε και κάτι άλλο..θυμίζουμε ότι πρόκειται για το κανάλι με το γνωστό κατ΄άλλα τηλε-σκουπίδι του “Μεγάλου Αδερφού”…εμ λογικό να βρίζει τους μαθητές, που λένε όχι κάμερες στις τάξεις

Υ.Γ.2) Αν ισχύει όπως μάς λέτε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα…τότε γιατί τόσο μελάνι…τόσες ώρες και δημοσιεύματα για να μη γίνουν, για να συκοφαντηθούν..? 

Ρητορικό το ερώτημα…πονάει πολύ κάποιους, που κυβέρνηση και Υπουργείο τους “τραβάει” το αυτί..

                                  ΤΟΜΕΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *